O programu Nova pismenost

Razvoj Interneta doneo je brojne promene, a svakako jedna od njih je i pojava novih zanimanja. Veliki broj ljudi se jako brzo digitalizuje u doba epidemije korona virusa, veoma brzo se uči o novim platformama i kreće se u korak s novom epohom kakvu do sada nismo poznavali. Snalaženje u medijskom i informacionom okruženju, uz dostupnost tehnologija i novih digitalnih platformi, trajno menja medijske navike građana.

Piši nam!

Svrha projekta Nove pismenosti je da građanima Srbije pomogne da bezbedno i pametno nađu pravi put kroz složenu šumu informacija, da se bolje informišu i shodno tome, da budu više u stanju da uzmu aktivno učešće u savremenom ekonomskom, društvenom i političkom životu.

Ovaj program nastoji da unapredi razumevanje i znanje kod građana u vezi sa ključnim konceptima, veštinama i pitanjima iz oblasti medijske, digitalne i informativne pismenosti. Realizuje se u saradnji sa institucijama, edukatorima, medijima, neprofitnim organizacijama i korporativnim sektorom.

Foto: Nauči me

Program Nova pismenost sprovodi se na osnovu međudržavnog sporazuma Vlada Srbije i Sjedinjenih Američkih Država i usmeren je na rad s građanima, medijima, kompanijama, obrazovnim sistemom, influenserima i državnom upravom. Program sprovodi Propulsion u partnerstvu s Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID).

Podršku sprovođenju projekta pružaju Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), Inicijativa „Digitalna Srbija“ (DSI) i Novinska agencija Beta.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.